Počinje novi projekat srpske reprezentacije

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić veruje u strpljenje pred početak svog projekta na klupi nacionalnog tima usput najavivši delivery kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srbiju u četvrtak očekuje duel sa Letonijom, što će biti ujedno i prvi susret Svetislava Pešića na klupi reprezentacije u novom mandatu. Nije mogao da računa na igrače koji nastupaju u Evroligi, ali oni iz Evrokupa su tu. 

“Očekuje nas izazovna utakmica protiv Letonije koja ima kontinuitet, jer je tokom jula i avgusta igrala kvalifikacije i uigrana je, za razliku od nas koji smo se skupili pre samo nekoliko dana. To je sve početak jednog novog projekta. Ono što je najvažnije, taj nedostatak uigranosti ćemo morati da kompenzujemo jednom velikom željom koju si igrači u ovih nekoliko dana i pokazali. To je ono što me čini zadovoljnim i optimističnim. Publika nam je veoma važna, naši navijači. Ako baš ne igramo sa najboljim igračima koje imamo, onda hajde da svi zajedno pomognemo njima da budu još bolji i postanu najbolji”, poručio je Pešić.

Kapiten “orlova“ Miloš Teodosić se u utorak priključio nacionalnom timu nakon završenih klupskih obaveza i očekuje se da će on protiv Letonije i Belgije biti lider ekipe.

“Ulazimo u kvalifikacioni ciklus koji će trajati gotovo dve godine, a koji zbog sistema takmičenja svaku utakmicu čini veoma važnom. Letonija ume da bude neugodna, sigurno imaju određenu prednost kada je uigranost tima u pitanju, ali sam siguran da ćemo pokazati dobru energiju i igru koja će nas dovesti stop željene pobede. Praktično smo na novom početku, nadam se da će i publika to prepoznati i pružiti veliku podršku reprezentaciji u sutrašnjoj utakmici”, naglasio je Teodosić.

Learn Extra

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *